Helikopterpiloot opleiding

Toran Heliservice

Toran Heliservice verzorgt de volledige helikopterpilootopleiding tot privaat piloot PPL(H) op R22 of R44 en voorziet tevens aanvullende opleidingen zoals Type Ratings en Night Rating. De praktijk en theorie opleiding gaat door op verschillende locaties zoals Knokke (EBKW), Wevelgem (EBKT), Antwerpen-Kiel (EBAK en EBAW), Sint-Truiden (EBST) en Meerbeek (EBME).

Toran Heliservice is erkend als als DTO 102 en voldoet aan de eisen die gesteld worden door de Europese wetgeving EASA.

Een piloot met een EASA PPL(H) mag vliegen in binnen- en buitenland met Europees ingeschreven helikopters. Deze licentie is bedoeld voor mensen die niet beroepsmatig willen vliegen en willen genieten van de vrijheid van het vliegen. De vlucht mag plaats vinden in goede weersomstandigheden, gekend als VMC (= Visual Meteo Conditions), al dan niet met passagiers aan boord. Een trip naar het buitenland, snelle verplaatsingen voor het werk, en zelfs thuis landen behoort tot de mogelijkheden.

Beroepspiloten met een EASA CPL(H) mogen passagiers meenemen tegen betaling. Deze piloten kunnen werken voor bedrijven die goedgekeurd zijn door een Europees Luchtvaartbestuur (dmv. een Airwork licentie of AOC). In België is dit het Directoraat Generaal Luchtvaart (DGLV) of ook wel enoemd de BCAA (Belgian Civil Aviation Authority).

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte!

Contacteer ons