Helikopterpiloot worden

Toran Heliservice

Meevliegen met een ervaren piloot is al een hele belevenis… maar wat als u nu eens zelf de stuurknuppel kon overnemen? Helikopterpiloot worden hoeft niet langer een droom te blijven! Helikopter school Toran biedt een door het bestuur der luchtvaart erkende opleiding aan tot het behalen van de vergunning privaat helikopterpiloot volgens de Europese reglementering.  Contacteer ons voor meer info hieromtrent.

PPL(H): Private pilot licence

Met de PPL(H)-vliegvergunning of Private Pilot Licence (Helicopter) kan u internationaal vliegen met een helikopter die ingeschreven is in het Europees luchtvaartregister. U kan hierbij kostendelend vliegen, dus voor niet-commerciële doeleinden. Eveneens mag u met alle types van helikopters vliegen die op uw vliegvergunning staan. Uw eerste vliegvergunning zal altijd afgeleverd worden met het type waarmee u uw opleiding en uw examen gedaan hebt.

Uw opleiding gebeurt volledig op maat en in functie van uw beschikbaarheid. Om de helikopter opleiding te kunnen aanvatten, moet u minstens 16 jaar oud zijn (het brevet kan behaald worden vanaf 17 jaar) en moet u een geneeskundig attest behalen in het Expertisecentrum voor Luchtvaartgeneeskunde. Wij bezorgen u hiervoor de nodige documenten en zorgen voor de aanvragen.

Prijs: de opleiding kan gevolgd worden vanaf 28.375 euro incl. btw.

CPL(H): Commercial pilot licence

Naast een PPL(H), is er ook een CPL(H) of Commercial Pilot Licence (Helicopter). Met deze vergunning ben je beroepspiloot en mag je passagiers meenemen tegen betaling.

Eenmaal een PPL brevet en 155 uren vliegervaring (50 PIC) kan een piloot de CPL opleiding starten. Het doel van deze opleiding is het airmanship en pilot skills te perfectioneren.

Deze opleiding bestaat uit 250u theorieles (combinatie van zelfstudie en klassikaal) en 30 of 35 uren praktijk.

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte!